Sista semesterdagen


Söndag kväll i Shanghai. Idag var det 9+ ute. Skönt! Trots lite dugg var det ändå "varmt". Måste säga att jag är glad att vi missade snön och kylan hemma i Sverige.

Idag har det varit springande i stan hela dagen. Vi letade först upp mitt blivande jobb, vilket låg väldigt centralt. In the Bund, riktigt nära till Pudong. Imorgon är den stora dagen "D". Första dagen på praktiken. Lite nervöst är det trots allt, men jag hoppas att det går bra. Många i klassen hemma i Sverige har redan varit på praktik en vecka, men jag har ingen aning hur det har gått för dem pga. dumt internet, men jag håller tummarna.

Idag har vi annars fått gjort riktigt bra inköp, jag är helnöjd! Vi har även skaffat oss en ny vän här i stan, lite kul faktiskt. En tysk/svensk tjej började prata med oss när vi tittade på skor och nu har vi bestämt att vi ska hitta på något i kommande veckan. Det ska bli kul att lära känna nya människor, som faktiskt går att prata med. Tyvärr så finns det fortfarande en hel del kineser som inte kan ett ord engelska. I alla fall i vårt område.

..och nu har hemma börjat kännas som hemma. Vi trivs i lägenheten. Jag ser fram emot att kunna lägga upp lite bilder åt er, men det får vänta tills senare i veckan som kommer, när vi fått internat installerat.

Ha en underbar söndag hemma i Sverige!


Puss o kram!



Sista dagen på "semestern"

Fast semester vill jag inte kalla det, för det har inte varit en lugn stund sedan vi kom hit. Fullt upp från morgon till kväll. Antar att det är mycket nu i början. Imorgon börjar praktiken. Som tur är ska vi åka och titta vart det är jag ska jobba, idag. Lätt man går vilse i denna annars stora och ännu outforskade stad. Igår fick vi inte gjort vad vi skulle för att hyresvärden kom oanmäld hit för att fixa med massa grejer i lägenheten. Komiskt, vi trodde att vi hade ugn i lägenheten men så är inte fallet. Vad vi trodde var en ugn, är i själva verket till för disk för att döda bakteriet etc. Intressant. Jag måste säga att jag ser fram emot att få internet i lägenheten, "hej facebook" och "hej skype". Plus att jag kommer kunna slänga upp mer bilder på bloggen. Tar tusen år att ladda upp en bild med det mobila internetet. Oh, funderar på att boka tid för färgning och klippning hos frisören. Jag förstår inte varför jag ändrar hårfärg, jag ångrar mig alltid lika snabbt igen. Alltid samma sak. Nu vill jag ha ljusare hår. Nu måste jag kila, mycket på schemat idag!
Kram

En regnig fredag

Klockan är 15.00 i Shanghai nu när jag skriver detta. Idag har vi valt att inte göra så mycket. Det är regnigt och grått utanför fönstret, så vi spar på sightsing tills imorgon. Då blir det en sväng till The Bund och Pudongs alla skyskrapor. Men det är först imorgon. Idag blir det bara en sväng till gymmet, sen till att kura ner sig under en filt och se film. Snart börjar det "riktiga" Shanghai-livet. På måndag för att vara exakt.

Gotta go, ta hand om er!


Kramar


Utsikt från sovrummet på 28:e våningen.


Hej världen!

Snart har det gått en vecka utan Facebook. Tro det eller ej, men jag lever ännu!
Vi har fortfarande inget fast internet (använder internet på mobilen just nu), och kommer inte att få något heller förrän om kanske en vecka. Det kinesiska nyåret eller Spring Festival som det också heter, har dragit ut hela processen. Det är så mycket som har hänt dessa dagarna så jag vet inte helt vart jag ska börja. Men kan väl säga att vi numera bor i en 2:a i området Luwan, vid t-banelinje 9 - hållplats Dapuqiao, bostadsområde Datong Garden, på 28:e våningen.

Lördag
I lördags åkte vi från Göteborg mot Shanghai. Efter en snabb flygning till Helsinki, bar det sedan vidare mot det stora landet i öst. Kina. Det var inga långa mellanlandningar, så var mer eller mindre att sitta på ett plan, äta och kolla på film. Fick max 2 timmars sömn på planet, om ens det, pga. tidsskillnaden. Väl framme i Shanghai möttes vi upp av en kinesisk man. Denna man kunde inte ett ord engelska. Han körde oss till lägenheten och lämnade oss, för att sedan komma tillbaka ett par timmar senare med en engelsktalande kines. Under de fyra timmarnas väntan begav vi oss ut för att hitta mat. Vi var vrålhungriga efter den långa resan. Det blev McDonald's till slut, kändes safe! Farligt billigt med, tror vi betalade under 40 RMB för två menyer. Galet! I alla fall,.. vi blev upphämtade lite senare av kinesen vars namn vi inte vet, samt den engelsktalande som heter Gary. Vi försökte registrera oss hos polisen, men gick inget vidare, så blir ett nytt försök efter Spring Festival. What to do? Försökte fixa internet, men det gick inte heller. Det behövde med vänta. Kort till mobilen fick vi tag i - fast fel! Lite oflyt? Efter detta begav vi oss till IKEA. Tog taxi hem med alla grejer för 29 RMB. Efter detta blev det iväg till nästa butik för att införskaffa ett element (inte många hus i kina som har fast installation av element, så är snuskigt kallt i lägenheterna, dåligt isolerat så mer eller mindre blåser in genom fönstren). Brr! Fick även införskaffat andra viktigheter. Minns inte hur sent vi gick och la oss, men det blev en väldigt lång dag.

Söndag
Denna dag gjorde vi inte speciellt många saker. Dagen började med strömavbrott. Vi råkade också sova till 16 tiden, kinesisk tid. Det blev storstädning av lägenheten och det blev mat ute. Denna kväll åt vi kinesiskt. Inte heller här talade någon ett ord engelska. Maten var okej till en början, men efter ett tag blev jag smått illamående. Var väldigt fett och slibbigt. Det gick bara inte att äta upp. Vi gick hemåt. Spring Festival tog sin början. Raketer och smällare dundrade till höger och vänster. Kändes nästan som om tredje världskriget var på g. Vi gick hemåt och såg film med hörlurar intryckta i öronen tills det tystnat ute.

Måndag
Ännu en sväng till IKEA för att införskaffa det sista. Passade även på att handla lite "svensk" mat. Gött! Det var första gången vi tog t-banan i Shanghai. Vi fick hjälp av ett snällt kinesiskt par som bor i vårt hus. Som tur var kunde de lite engelska. Tillräckligt för att kunna förstå. T-bana i Shanghai är riktigt smidigt. Många avgångar, nästan hela tiden, lätt att göra byten och väldigt billigt. 3 RMB för en enkelresa. Vi fick tillslut klart i lägenheten och fick packat upp. Vi kan konstatera att dagarna går alltför fort.

Tisdag
Denna dag åkte vi ner mot stans shoppinggator, Nanjing Rd. och Huaihai Rd. Ännu känner vi inte staden, och i och med det upplever vi antagligen shoppingen i prisklass med Sverige. Det blev tillslut köp på H&M och Zara för min del. Jag måste bara säga att det finns shoppingcentra överallt, jag kan förstå varför det kallas för ett shopping-mekka. Det finns köpcentran i varje vrå, till och med under marken vid tunnelbanan ligger 3 vånings köpcenter. Helt galet, hittade ett nytt senast idag, alldeles intill där vi bor. En hel våning med bara mat, och två våningar shopping. Sen finns det ju de galna köpcentran som är på kanske en tio våningar. Well, jag antar att man inte bli uttråkad i alla fall. Det blev mat ute även denna dag. Det var första gången jag åt med pinnar, men det kändes ändå som om det gick förvånansvärt bra.

Onsdag
Vi inledde dagen med att ta oss till gymmet intill, Wills Gym (www.willsgym.com), och prutade till oss ett bra pris på gymkort. Bra att jag läst innan att man kunde göra det, och visste ungefär vilka priser det gick att få ner det till. De ville ha närmre 5000/år, men efter lyckad prutning blev det 1500/8 månader, lagom tills jag ska hem mot Sverige. Även denna dag åkte vi ner mot Nanjing Rd. Där blev vi indragna av "försäljare" på de mindre tvärgatorna som försökte sälja på oss diverse saker. Drygt! De hoppar seriöst på en bara för att man är europé. De antar väl att man är lättlurad och inte har någon koll. Dagen avslutades med mat ute, på kinesisk restaurang. Dag nummer två med pinnar. Det går bättre och bättre! Jag åt riktigt god mat, var någon fisk, ris och grönsaker. Mättande och supergott! För 89 RMB fick vi två huvudrätter, en förrätt och två drickor. Nice! Oj, jag måste också berätta att denna restaurangs toaletter endast var ett hål i golvet. Förstå att jag blev chockad. För att citera mina väl valda ord " OH MY GOD!!". ..Så nu har man prövat det med.

Torsdag
Idag var vi iväg och gymmade för första gången. Det finns även pool för simning, men också pass, allt från dans, pilates till tae kwon do, typ. Men vi gymmade. Jag är i riktigt dålig form just nu känner jag. Måste jobba upp konditionen, men blir besök på gymmet imorgon med. Vi ska passa på nu när vi är lediga. Gymmet kommer vara öppet från 8am-10pm om dagarna, och jag kommer att jobba 9.30-18.30. Så det får nog bli kvällsträning, förutom på helgerna. Denna dag blev det också en sväng till "American Style Nails". Fixade vanlig manikyr (hade först tänkt fransk, men det blir det nästa gång istället tror jag. De använder inte gel som de gör i Sverige, för att det förstör naglarna. Men det håller bättre än vanlig fransk manikyr). Jag gjorde även paraffin (?) behandling av händerna. Kalaset gick på sammanlagt 78 RMB - 58 RMB för manikyr, och 20 RMB för paraffin behandlingen. Huden blir så väldigt torr här i Shanghai, något helt extremt faktiskt. Så var den här behandlingen mer eller mindre innebar, var varmt bad för händerna i något som påminner om vax eller stearin. Men visst känns de inte lika torra nu. Jag känner ändå att jag måste förklara att huden blir inte torr som i spruckna vinterhänder i Sverige, snarare som om man "fjällar" i handflatorna, precis som när man bränner sig i solen och man tappar den brända huden. Idag fixade vi även nya mobilkort (det är därför jag har internet nu, de andra var tydligen inte 3G. Lätt att det blir fel när man inte kan kommunicera). Idag åt vi hemma. Det blev kötbullar med mos. Gott att äta "riktigt" mat. Idag kommer vi inte kunna sova förrän senare. Idag smäller de raketer som galningar ute igen, och det beräknas bli värre än i söndags. De som fixade mina naglar berättade att de köpt 2000 raketer till ikväll. De berättade även varför kineserna skjuter raketer idag. Det är för att ge ekonomisk framgång. Det smäller redan en massa utomhus. Husen här är som sagt dåligt isolerade så låter som krig. Ni skulle bara se vilka smällare barnen smäller här, livsfarliga. Enorma "smatterband" som de tänder längs trottearerna, verkligen dundrar om dem. Nej, ikväll håller vi oss inomhus. Detta var mer eller mindre en uppdatering för att visa att vi fortfarande lever. Så fort vi får internet i lägenheten så kommer saker och ting vara bättre. Skype, Facebook och blogg! Internet i telefonen är inte tillräckligt bra, så ni får vänta med bilder tills senare. En bildbomb, mer eller mindre.

Puss och kram från oss!


Tretton timmar kvar


Om 13 timmar sitter jag och Marcus på flyget!

De här fina örhängena fick jag av Carina :)

"Typ" färdigpackat nu.

Time to sleep!
Puss



Jönköping

Har inte haft tillgång till någon dator de senaste dagarna eftersom jag befunnit mig i Jönköping, och blogga på mobilen är ingen hit.
I måndags bar det av mot Jönköping och tiden där inleddes med reuinon med mina underbara vänner. Tjejkväll så bra som det bara kan bli. Blev god mat, livliga konversationer och lite filmmys och te. Ett år har vi mer eller mindre varit ifrån varandra, men det var inget som kändes av, utan det var snarare som vi aldrig varit ifrån varandra. Visst har det hänt en del. Inte bara en del utan ganska mycket. Förra året var vi singel-ligan, nu är vi partner-ligan istället. De här dagarna har verkligen betytt mycket. Att få spendera tid med några av mina allra, allra bästa vänner. Det blev även lite tid för skola, men också Akademien. Det var så kul att träffa alla gamla vänner igen.
Får ju inte missa att berätta att jag är godkänd på min B-uppsats, blev inte ens till att komplettera något på den - wonderful! Känns helt underbart att inte behöva tänka på den mer. Vad som var ännu mer glädjande var att examinatorn sa att den var riktigt bra. Idag blev sista seminariumet avklarat i Copywriting, så nu blir det inga lektioner i Jönköping på ett tag.
Imorgon drar jag och min älskling till Kina.

Sanna och Carina. Carina är stort fan av amerikanska bilar..men sen är hon ju också halvamerikan.

Carina och Ellen. Tjejkväll hemma hos Ellen. Mysigt!

Sanna och jag hemma hos Ellen.

En dag blev det Spaghetti Bolognese till lunch - yummy! Samt lite reflektioner om konjunkturen i Europa till det.

Igår (onsdag) blev det Akademien. Reunion utan dess like. Alla mina forna klasskamrater var tillbaka i Jönköping efter ett år av studier, kors och tvärs över jordklotet. Här är Taha, Carina, jag och Ellen. (Sanna, we missed you!)

På väg till skolan och sista seminariumet stannade jag till på Bauers Brygga och tog en bild av denna välkända vy.

Det blev en "hej då" fika på George med Carina, Ellen och Sanna innan jag åkte vidare mot Göteborg.

Carina och Ellen. Nu dröjer det ett tag tills jag får träffa dessa underbaringar igen.
Hoppas dock på ett besök under våren, så jag håller tummarna!

Jag och Sanna. Jag ser helt trasig ut, men jag lyckades tyvärr aldrig somna i natt. ZzzZz.
Imorgon innan planet lyfter blir det självklart en pling till denna underbaring som överaskade med...

..det här! Lite underhållning och "gott-gott" till resan.




Jönköping!

Nu bär det snart av mot Jönköping för sista gången på väldigt lång tid.
Ikväll är vi alla samlade igen, Ellen, Carina, Sanna och jag - underbart! Tjejkväll hos Ellen. Hörde det ryktades om god mat, brasa och bara tjejsnack och mys.
Imorgon är sist nästa dagen i skolan tills höstterminen.
Efter det väntar onsdagen, då vankas det Akademien med Ellen och Carina.
Torsdag blir det ett sista seminarium i skolan. Efter det bär det av mot Göteborg igen.
Blir förhoppningsvis en lunch eller fika med Petra med :)

Det blir inte lättare med tiden


Det blir inte lättare med tiden att säga hej då..

Jag sitter nu på bussen mot Göteborg igen. Nu har jag sagt hej då till familjen hemma i Skåne och jag kan säga att det blir inte lättare med tiden. Det är fortfarande lika jobbigt. Den här gången var det extra jobbigt att säga hej då till min älskade lilla hund, Molly. Hon börjar bli gammal, och tanken skrämmer mig att hon kanske inte längre finns, när jag väl kommer hem igen. Molly är inte bara en hund, hon är en del av familjen. En individ med en väldigt stark personlighet. Jag älskar min familj



Det blir skönt att träffa Marcus igen ikväll. Jag är så glad att vi gör det här tillsammans. Jag hade inte viljat att han åkte utan mig, och jag hade inte viljat åka utan honom. Jag vill göra det här tillsammans med honom.

Imorgon ska jag åka mot Jönköping igen. Då blir det lite skola, men också några dagar att spendera tillsammans med tjejerna. Carina landade i Sverige igår. Så himla skönt att alla är hemma igen! Jag ska verkligen njuta av sällskapet de kommande dagarna. Ni är bäst!

Btw.. måndag, tisdag, onsdag, torsdag..
..sen på fredag åker vi!






De bästa!

Jag ser ljuset i slutet på tunneln. En text kvar till Copywritingkursen är klar. Frihet! Men som sagt, måste ta mig igenom den här självreflektionen om svenska och europeiska konjukturen på 3-4 sidor först (och nej, inte 23p tyvärr). Idag måste jag få tid till att umgås med familjen med, åker ju som sagt imorgon igen.

Längtar till måndag - då ska jag spendera tid med de allra, allra bästa. Ellen, Carina och Sanna. Efter att de farit fram och tillbaka, hit och dit över jordklotet det sista året, så är vi alla äntligen samlade igen - om än bara för en vecka. Har som tur varit fått träffa Ellen och Sanna de korta vändorna de varit hemma, innan de bytt världsdel igen. Men Carina har jag inte träffat på ett tag. Men nu sitter hon på ett flyg över Atlanten och beräknas landa på svensk mark idag. Snart ses vi ♥

Nästa hållplats: Skåne

I alla fall för fröken O. Blir hem en kort vända för att träffa familjen. Efter halv två på söndag så kommer jag inte träffa dem igen förrän slutet på augusti. Trist, kommer ju sakna dem, men man måste våga leva i nuet. Man får inte låta sig stoppas av tankar som "tänk om..". Det här kommer bli bra serru, och skulle det mot förmodan inte bli det, så finns det alltid något annat. Sista skolgrejen kvar att göra nu, inklusive två seminarium, men sen så, då blir det en veckas ledighet innan praktiken börjar. En vecka när jag och min älskling kan njuta av lite ledig tid tillsammans, har trots allt skrivit uppsats och massa andra uppgifter hela jul "ledigheten". Well, Gotta go, blir lätt åksjuk av att läsa eller skriva när jag åker buss. Ha det underbart! See you soon Lund!

Äntligen, äntligen!

Det efterlängtade samtalet kom. Jag hade redan fått en praktikplats i Shanghai, men nu kom samtalet om att jag var välkommen till något som måste vara den roligaste praktiken ever! De ringde från Hay och sa att de såg fram emot att ha mig där. Lite pappersarbete och så att fixa med nu bara, kontrakt och måste andra papper som skolan ska ha. Det var verkligen i sista minuten, typ. Åker ju nästa fredag. Men visum och allt annat är fixat, och planeras i så fall påbörja praktiken runt den 30e då hon som ska ta hand om mig kommer vara på affärsresa i Hong Kong tills dess. Har redan fått veta en massa saker som jag ska få vara med att göra - detta kommer bli riktigt skoj. Snart borde vi få veta när vi får lägenhet där borta med :)





Bapelsin


Så gott. Undrar vad frukt och grönt kostar in China? Omnomnom.

Well, snart är det dags att åka mot Skåne igen, om sex timmar för att vara exakt. Stannar där till söndag för att sedan åka tillbaka till Göteborg igen. Känns lite jobbigt att säga hej då till familjen, men det är inget jag inte gjort förut. När jag åkte till USA var det ju tänkt att jag skulle vara borta ett år, nu blev det ju mindre än så, men men.
Sen var det flytten till Norge där jag var ett tag innan det var dags för Jönköping.

Det känns skönt att veta att jag snart är klar med skolan, eller, innan jag ens ska tänka på praktiken så måste jag fortfarande skriva klart om "framtida arbetsmarknaden för kommunikatörer" och skriva "självreflektion om konjukturen i Sverige och Europa". Sure, inte mycket kvar på den ena uppgiften i alla fall, men läraren vill att vi skriver överlånga texter, synd, för anser att exempelvis artikeln blivit bättre om den inte hade behövt vara 2-3 sidor lång. En artikel! Well, det är bara att sätta fart, har mycket jag ska hinna med idag innan jag åker mot söder, måste packa om lite bland väskorna med så.  Puss!


The Help

(Klicka på bilden för att se trailern)

Vilken fantastisk film! En av de bästa jag sett på väldigt, väldigt länge. Om ni inte redan har sett den så måste ni se den!
Nu är det bara 7 dagar kvar till avfärd.




H&M Spring 2012

I vanliga fall brukar jag nästan aldrig hitta något på H&M, men ibland händer det. I vårens katalog tyckte jag faktiskt att de lyckats.

Det går segt nu

Idag hoppas jag på effektivare plugg än vad gårdagen erbjöd. Det börjar bli lite ont om tid nu och jag känner mig lite smått trött efter att mer eller mindre suttit med skolarbete hela julen. Nu gäller det bara att få undan det sista till den 17 vilket dock kan kännas lite jobbigt eftersom jag är på resande fot tre av dagarna.

Nu börjar i alla fall Kina och Shanghai närma sig med stormsteg - 8 dagar kvar. Saker känns något bättre igen. Det har varit en väldig berg-och dalbana sista tiden. Från att ha kontroll över situationen till ett okontrollerbart kaos. Men idag ska visum hämtas ut, och jag antar att om de inte godkänt ansökan så hade de hört av sig. Biljetter är bokade. Försäkring och mediciner fixat (mesta av det i alla fall), papper på allt allt allt, packning är mer eller mindre klart i och med att jag bott i en väska sista månaden sedan flytten från Jönköping.

Igår föll en del moment på plats. Jag var ute i god tid i höstas, faktiskt i augusti, med att ta kontakt med skolan för att se vilka möjligheter som fanns inför våren och dess projektarbete. Då fick jag klartecken att jag kunde göra även det i Shanghai. Men denna veckan dök det upp ny information på skolans hemsida om att en del moment krävde obligatorisk närvara - jobbigt. Så jag kontaktade skolan ännu en gång och som tur var så hade de inte glömt bort mig. Jag fick gladeligen ett "vi löser det. undantagsfall". GOOOOOD! Fick även en annan underbar nyhet. Jag hade bara köpt biljett till Shanghai och inte hem, eftersom att jag inte vet vilken dag jag ska åka hem ännu, inte helt exakt i alla fall, men på internationella kontoret föreslog de att jag skulle lämna en offert på hemresa så att jag i alla fall kunde få ut maximalt belopp från skolan. Done and done!
Imorgon får vi se om det blir några förändringar i praktiken. Jag vågar inte hoppas på för mycket. Vi får se :)

Well, dags att ta tag i plugget. Som sagt.


Äntligen kom samtalet!

Äntligen kom samtalet som jag väntat på sedan innan jul. Samtalet kändes okej och det som sades lät bra. Visst, det återstår fortfarande vissa frågor, men vill inte ta ut något i förskott, så avaktar lite med det, eftersom det i dagsläget inte känns aktuellt. Nu återstår det att se vad som händer. Förväntas att få ett svar på det hela vid veckans slut. Det är på tiden egentligen, för måste veta nästa vecka. Men vill som sagt inte säga för mycket ännu. Nervöst!

Kaos!

Nu är det bara 11 dagar kvar till avresa och det är mer eller mindre kaos. Igår letade vi i fyra timmar efter biljetter till Hong Kong. Helt stört, inte billigt vill jag lova. Dock hittade jag en motsvarighet till Ryanair, men vi kunde tyvärr inte boka med dem eftersom de inte hade planerat resor längre än 24 mars, och vi ska åka den 13-15 april. Så vi fick köpt några dyrare biljetter - ett måste med tanke på att vi skulle ansöka om visum idag.
Ifyllnaden av ansökningen gick desto bättre, men varit riktigt förvirrande om vad som gäller, står olika överallt, och personligen så tycker jag att kinesiska ambassaden borde uppdatera sin hemsida med mer information om det hela. För kan lova att det inte är så kul att upptäcka nya saker hela tiden som måste ordnas, speciellt inte nu när det är så kort tid kvar.

Efter ambassaden blev det ett jäkla flängande över halva Sverige, inte riktigt, men kändes nästan så. Det blev fyra olika apotekbesök för att kunna få tag i allt vi behöver ha med oss. Fanns det ena vi behövde på ett ställe, så var det andra slut där. Och nej, tyvärr slutar inte allt där. Igår försökte jag boka en t/r till Skåne via Swebus. Detta gick tyvärr inte så bra. Jag kom så långt som att jag accepterade på mitt BankID, men fick sedan error-meddelande. Så jag provade igen och samma sak hände igen. Som tur var så satt jag inne på min internetbank samtidigt, så jag såg att de dragit betalning för 4 biljetter. Men jag hade inte fått några biljetter. Jippi! Ringde kundtjänst som inte var mycket till hjälp, han sa bara "reklamera på hemsidan". Okej tänkte jag, men det är ju inte så lätt om jag inte fått några uppgifter? Som tur var så var det lite vettigare personer på kundtjänst idag. De kunde hjälpa mig, skickade alla fyra biljetter och sa åt mig att reklamera två av dem och få pengar tillbaka. Tack! Äntligen lite medvind tänkte jag.. men nej!

Nu visade det sig vara problem med våra flygbiljetter till Hong Kong. Betalning var inte genomförd, men reserverad. Men inte samma summa heller. Fick helt enkelt gå ner till banken, men de var inte heller till någon hjälp tyvärr. Blev till att ringa företaget som vi bokat biljetter genom, där möttes jag av en kvinnlig först med dassig engelska, näst intill oförståbar. Efter många om och men så sa hon slutligen att hon genomfört köpet åt oss. Nu är det bara att hålla tummarna för att den tidigare reservationen försvinner så vi inte betalar dubbelt på allt. Jo, jag ljuger inte om jag säger att jag blir trött, och jag tror nog att Marcus håller med mig helt och hållet!


Jo förresten, det började snöa i Lerum idag.
Tummen ner för min del, jag gillar inte vintern.



Hong Kong?

Är hemma hos älskling nu, mysigt :) Han har lagat massa gott idag. En underbart god wok till middag, och en vit chokladmousse med kiwi och blåbär till efterrätt, omnomnom! Sitter och kikar lite på biljetter till Hong Kong.
Vi måste ju boka en biljett tills på måndag i syfte att lämna Shanghai efter 90 dagar och förnya våra visum. Svårt att hitta bra sidor bara.
Funkar segt vissa av dem, och vissa hade helt överdrivet långa resetider, menar det ska ju bara ta typ 2½ timme dit. Håller tummarna för att vi hittar något bra imorgon. Det måste ju göras innan måndag.

Lomma

Lomma i april förra året - helt underbart! Högsommarvärme och några lediga dagar (läs plugg på distans).
Längtar så himla mycket tills imorgon. Marcus




Ett skratt förlänger livet

NRK har gjort en norsk variant av "Superprinsen", alltså Aftonbladets satirserie av svenska kungafamiljen.
Nu har Norge gjort detsamma med sitt "Monarkiet". Det är korta, men kul avsnitt :)

(Bilden är en länk till det aktuella avsnittet E4 - Fotoshoot.)

Lycka!

Äntligen, äntligen, äntligen! Nu är den nya B-uppsatsen inskickad och ska synas av examinatorn. Hoppas innerligt att det går bra. Har lagt ner helt stört mycket tid. Två B-uppsatser på ett år egentligen. Hoppas jag slipper något liknande igen när C-uppsatsen ska skrivas i höst. Som newbie inom uppsatsskrivandet förlitar man sig helt till handledaren, eller jag gjorde det i alla fall.
Och det gick ju som det gick..
Nu gick jag i alla fall tillbaka till ämnet jag planerat från början, eftersom examinatorn också föreslog det. Så nu är det bara att hålla tummarna. Hoppas hoppas! Vill kunna fokusera helt på praktik och projektarbete i vår och bara njuta av att vara tillsammans med min man i stan där allt händer - Shanghai!


Skogspromenad

Idag blev övertalad att följa med mamma och hunden ut i skogen. Tanken var att åka till Skryllegården som ligger mellan S.Sandby och Dalby. Dock tänkte alla andra samma tanke.
Det var störtfullt på parkeringen. Så vi åkte vidare.

Vi hamnade tillslut i Billebjer där det blev en tur i skogen bland blöta löv och lera, backar och stenar. Visst var det skönt att komma ut lite. Men efter att ha passerat en lång och lerig åker och de vita träningsskorna inte längre var så vita, så var lilla hunden trött, så fick bära henne den sista 1½ km.

Snart imorgon

Imorgon bär det norrut igen.

What a Coincidence

Vilket skumt sammanträffande! Igår satt jag stirrig och funderade över visum till Kina.
Idag när jag halkade in på aftonbladet.se så vips, där fanns en artikel om detta.

Vill bara att det ska bli måndag nu så jag och Marcus kan åka till konsulatet i Göteborg och prata med dem om hur vi ska göra. För något hotell ska vi inte bo på, utan vi ska ju få en lägenhet där, dock är det inte bestämt var ännu. Marcus chef letar för fullt efter något som kan passa oss, så någon bostadsadress har vi inte, än.

Sen den faktorn att vi ska förnya visum var 90 dag, vilket innebär att vi kommer att ta en resa, som vi bokar när vi väl är i Kina, till något land i närheten, för att sedan kunna resa tillbaka med nya visum. En process som kommer upprepas en eller två gånger för min del, innan jag åker mot CPH airport för att påbörja min sista termin på högskolan. Bachelor's degree in December - wiheooo! Längtar! Får se vilka äventyr som väntar efter det..


Läs mer på: http://www.aftonbladet.se/resa/article14147329.ab


Rango

En film jag har tänkt se för evigheter sedan men har dock inte gjort det.
Dunno why. Men ikväll har jag inget bättre för mig, så blir lugn filmkväll. Skönt ibland :)
Saknar Marcus

 


Visum

Varit grymt dåligt med information från kinesiska ambassaden. Hoppas bara att vi inte missat något viktigt. Försäkring, vaccinationer och viktiga papper är fixade. Visum blir det nästa vecka.
Som det ser ut nu så kommer jag få börja med ett turistvisum och Marcus med F-visum. Det tydligen är svårt för icke kinesiska företag att kunna ordna med F-visum. Hade dock hört att turistvisum skulle sträcka sig över 90 dagar precis som F-visum, men läste nu att det bara gäller i 60 dagar på http://www.allavisum.se/kina/Vad stämmer?
Får väl se vad konsulatet i Göteborg säger nästa vecka. Lite drygt om jag måste lämna landet var 60 dag för att förnya mitt visum.

 


En annan fundering jag har är om jag tillhör denna grupp nedan: Om du ska stanna mer än sex månader behöver du också bifoga;

 

  • HIV-test med negativt resultat
  • Syfilistest med negativt resultat
  • Kopia på lungröntgen
Innebär detta att jag, som egentligen kommer att vara i Kina i mer än 6 månader, bortsätt från att jag kommer att lämna landet var 60 eller 90 dag för att förnya visum, tillhör denna grupp som måste göra dessa saker ovan? Hörde om HIV biten först idag, så lyckades i alla fall klämma in ett HIV test idag med. Läste dock om de övriga två nu, frågan är om jag måste göra de övriga två med? Blev genast lite stressad. Vet ju inte ens om detta berör mig?

Måste också komma ihåg att ansöka om uppehållstillstånd hos polisen inom 30 dagar efter ankomst - tur! jag hade för mig jag läst inom 24 eller 48 timmar :p

Bara två veckor kvar, dags att sätta lite fart!

Rainy season

Det ryktas i alla fall om uppehåll och sol imorgon. Hoppas det.
En hel vecka med regn, regn, regn.. är en vecka för mycket.

Copywriting

Idag blir det till att ta tag i examinationsuppgifterna i Copywriting igen...
Det känns hemskt att säga, men jag tycker inte alltid att skolan för bra sidor med sig. Jag har alltid varit kreativt lagt, älskat att skriva, rita och bygga - att skapa med andra ord! Men jag känner att efter 2 ½ år på högskolan så har jag förlorat en del av den kreativiteten. Det finns inte längre tid att vara så kreativ som förut. Istället så har massa akademiskt skraffs tryckts in i skallen. Därför ser jag extra mycket fram emot praktik och projektarbete som är inlagt på vårens schema. Skönt att komma ifrån skolan lite och få nya perspektiv på saker.
Det behövs det med för att man ska utvecklas.
Well, what to do? Nu är det i alla fall inte långt kvar till examen, i december blir jag klar :)

Jag behöver värme!

Jag har aldrig varit fan av vintern. Jag är inte den som gillar snö eller skidåkning.
Snälla - ge mig värme (och semester).
Bilder från Kreta - 2011

Jag älskar animerat!

Jag verkligen älskar animerade filmer! Så har ni några tips om några bra får ni gärna dela med er av dem :) Fast jag tror jag har sett de flesta. Ska se klart Hoodwinked Too nu.
Puss o kram

Vilken underbar känsla!

Uppsatsen är klar! Eller i alla fall tillräckligt klar för att jag ska kunna andas ut för en stund. En rättning ska den igenom också innan den mejlas in till examinatorn. Hoppas jag slipper se röken utav den sen.

Måste se till att ta den där Twinrix sprutan imorgon. Samtidigt tänkte jag hinna en träff med Jessica. Plus att jag behöver skriva på lite uppgifter i Copywriting kursen. Ingen rast och ingen ro.
På fredag ska jag även försöka få in en träff med Emelie.
Jag behöver ordna sista genomgång av packning med, för på lördag lunchtid åker jag mot Göteborg.
Nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen, grymt trött!

16 dagar kvar..

Nedräkningen har börjat. Känns som dagarna bara kommer att springa iväg. Det kommer ju trots allt bli två hektiska veckor med mycket resande land och rike runt.
Sitter och försöker knåpa ihop det sista på uppsatsen nu. Snart klar (vet jag har sagt det några gånger nu, men jag vill det ska bli bra), men det tar sin tid. 41 sidor just nu, men jag gissar på att det blir 42. Men då är 7 sidor bilagor och 1 referenslista, så alltså 34 sidor. Duktigt fröken!

Nej, om jag ska ta och bli klar kanske :)






NOTE!
I added a language translator in the sidebar for those who are not speaking swedish.




Försöker vakna

Dags att gå upp. Dagen är full med saker som ska göras.
..and I am still waiting för that call.

Min stora kärlek ♥

Du är den finaste som finns. Jag älskar dig!


Fy mig!

Idag har jag verkligen inte fått gjort vad jag skulle. Motivationen har befunnit sig någon helt annanstans - någon som har sett den? Nej, jag får helt enkelt göra klart min uppsats imorgon.
Är knappt något kvar på den, ändå är jag inte klar ännu.

Regnet piskar mot fönsterrutan. Just nu är jag glad att jag sitter inne i värmen.
Tidigare idag gick jag och min älskling en promenad i det lilla samhället, upp i skogen en sväng och sedan vidare mot bageriet. De där äppellängderna som jag och mina barndomsvänner alltid brukade köpa efter skolan var tyvärr inte klara denna dag. Trots det fick vi något gott med oss hem. Omnom!
Marcus åkte hem i eftermiddags, så just nu känns det tomt.
Som tur är så åker jag mot Göteborg på lördag.
Att det redan har blivit den 3 januari känns lite stressande. Visst åker vi först den 20e, men det är så mycket som ska ordnas. Jag har ju fått en praktikplats, men det talas samtidigt om ett möte med en annan med. Jag hoppas att vi får veta mer så snart som möjligt. Börjar bli dags att ta tag i visumbiten.
Det känns sjukt, när jag åker upp mot Götet igen så måste jag vara klar, done, finito med all packning. Visst ska jag hem till Skåne en kortis igen över helgen nästa vecka, men ändå. Det blir en tur till Jönköping med innan vi åker för att avsluta det sista i Copywriting kursen, men också för att få träffa Sanna, Ellen och Carina.
Har verkligen saknat dem!
Nej, om jag ska få gjort något vettigt idag kanske?
Ellen, jag, Sanna och Carina

testing testing

Vart lite för mycket reklam på Spotlife, så tänkte göra såhär istället, alltså använda blogg.se för Shanghaibloggen.
Håller tummarna på att det blir bra! :)

Mot ljusare tider

fast det har vi nog gjort ett tag i och för sig. det blev ingen vit vinter i år, men det gör inget. det finns fördelar med att slippa perioden med slask, som alltid kommer efter snö. denna jul har varit likt gamla jular – en grön jul. precis så var det förr här hemma i skåne. snön kom först lagom till sportlovet och låg där endast en till två veckor.

tiden har gått väldigt fort sedan jag kom hem den 20 december. känns som jag knappt har hunnit med något. men vill heller inte påstå att jag varit helt ledig. tyvärr så är det ju en del skolarbete som ska göras. men nu är det inte långt kvar. känns lite sjukt när man tänker på det, även något stressigt.

min älskling har varit nere i skåne nu sedan den 26e december, men idag åker han hemåt mot götet igen. det kommer kännas tomt. men i helgen ses vi igen och det är jag glad över.

17 dagar till avresa..




RSS 2.0