Signs

De här skyltarna har jag sett lite varstans i Shanghai.. Inget man hittar hemma i Sverige.

Förkyld

Den här veckan har jag haft världens dunderförkylning.
Riktigt jobbigt. Marcus fick tag i nässpray till mig. Men aaa, vad säger man, "Borta bra, men hemma bäst", vilket även gäller denna produkt. Såg ut som Jägermeister i färgen, luktade något riktigt konstigt och gjorde så
ont när jag användre det att ögonen började rinna. Och ändå var det inget vidare effektivt. Usch!

Spring, soon summer

Nu har blommor slagit ut i Orientens Pärla.
Våren här kommer snabbt övergå till sommar.

Under my umbrella


Måndag

Det var riktigt varmt ute idag. Och soligt!

I söndagens tecken

Idag har det varit underbart väder ute. Tyvärr har inte mycket av denna dag spenderats utomhus likaväl. Det har varit fullrulle (likt alla andra dagar i veckan, fast på annat sätt). Det blev ett långkörarpass på gymmet. Jag och Marcus har lovat varandra att skärpa oss med maten och träningen. Hoppas på det. Efter det blev det en runda till Centry Mart och handla lite käk. Vi har storstädat lägenheten (vilket vi måste göra varje vecka, för det blir så smutsigt här pga. AC). Jag har skypat med mamma och Emelie ikväll. Mysigt att höra lite skånska på andra sidan luren. Jag får nästan lite cravings för skånsk sommar! De har tydligen skönt väder hemma. Varmt som sommar. Alltså varmare än vad vi har det här. Nu ska vi laga lite god mat och bara koppla av resten av kvällen :)

Confession Envelope Clutch


Jag vill ha!
Som de flesta av er vet så har jag alltid haft en crush på Guess väskor.
Igår när vi var på Parkson Mall vid Huaihai Road, fick jag syn på denna färgsprakande väska.








I still don't get it


Longhua Temple


Idag begav vi oss på lite Shanghai sightseeing.
Det var tänkt att vi skulle till Buddah Temple, men jag antar att mina sömnproblem har fått sitt genomslag. Råkade lura med Marcus,..till fel ställe. Men vid ett tempel hamnade vi i alla fall. Tur :)





































Fuxing Park


Fler bilder från förra helgen.

Flyga drake

Flyga drake

Diablo

Min finaste <3



Roxette


Jag har varit lite dålig på att uppdatera sista veckan. "Fi mej" som jag brukar säga.

Roxette "Live in Shanghai" den 14 mars.




Hej värme!

Nu kommer värmen! Som jag har längtat! Det har varit två ruggiga och regniga månader (jag vet, det är snart april och då är regnet här igen). Nedräkning har börjat: i april kommer min x-roomie Petra hit och besöker oss. Samma vecka fyller jag 24, gör mina sista dagar på praktiken och åker mot Hong Kong med min Marcus för lite "mini-semester" och förnya visum.
t mo


Måndag måndag

Nu är det 19 dagar av praktik kvar (om jag inte räknar med idag). Sedan bär det av mot Hong Kong. Wiiie!
Har en del bilder jag borde lägga upp, får se om jag hinner ikväll :)
Puss o kram!

Nu kommer våren

..på riktigt! Idag ska det bli 19 gradet varmt i staden i öst.
Önskar det var morgondagens väder!


The Bund



Idag skiner solen över Shanghai och värmer alla shanghaibors bleka ansikten.
Idag önskar jag att jag kunde vara ute och njuta av det fina vårvädret. 16 grader ute nu.
Har jag tur blir det kanske lite sol i helgen :) Ikväll efter praktiken blir det i alla fall Roxette!


Pudong


+ i Shanghai

DVD:er för 8 RMB stycket bland ett stort urval av filmer.
Böcker, 12 RMB stycket.

På onsdag smäller det

Roxett i Live in Shanghai

Tianzifang

Kommer ni ihåg det mysigt området med massa uteserveringar och alla typ av mat
som jag berättade om för någon vecka sen, kanske två?
Tianzifang heter det tydligen. Det ligger nära och bra till. Dit vill jag ikväll - mys!
För att kika på bilder från Tianzifang, klicka här.
Jag ska försöka få använt min kamera lite mer med.
Tyvärr har den inte lämnat byrålådan ännu. Ändring på detta!

Puss och kram

Lördag i Shanghai


Idag är det ett soligt Shanghai vi vaknar upp till. Kallt, men soligt.
Låt oss se vad dagen har att erbjuda :)


Good morning Shanghai





Vilken lycka!


Nu har jag äntligen kunnat komma loss och hämtat mina chiffongkjolar jag lät sy upp på tygmarknaden (de har ju varit klara att hämtas upp redan i två dagar). De var underbart fina! De blev till och med bättre än orginalet de kopierat. Så om ni ska sy upp klänning eller kjol och är på tygmarknaden på Luijabang Lu, så är det Cindy på 2a våningen (#236) ni ska gå till. Hon kan sina grejer. Jag är supernöjd!

"Kopia", "kopia" och orginal.


This is China


Mitt i veckan

Jag känner att det varit lite dålig uppdatering av bloggen på sistone. Det har varit några hektiska dagar och det har tyvärr varken funnits tid eller ork. Sorry for that!

I lördags blev det i alla fall god mat och vin på en Australiensk restaurang (Kakadua) med Anna G och Marcus. Skulle tänka mig att bara "chilla" där med med en god drink framför brasan. Så blev det dock inte för oss denna lördag. Vi styrde mot The Rabbit Hole där Swedish Chamber anordnade Young Professionals Kick Off Party. Det blev en väldans trevlig kväll där vi stiftade nya bekantskaper. Efter midnatt drog vi vidare till Aparment och festade vidare tills efter treslaget, när vi begav oss hemåt. Måste jag säga att det inte blev någon träning på söndagen? Nej, dagen spenderades med film och gott käk. Omnomnom!


Måndagen kom lite för fort. Jag var fortfarande trött från en hektisk helg så det blev bara hem och somna framför en film på soffan efter prakiken. Tisdagen, alltså igår, så var tanken träning. Men så blev det inte (igen!). Vi blev medbjudna ut på middag av våra nya vänner till The House of Roosvelt där vi åt smaskig mat och gott vin. Sedan bar det ännu en gång av hemåt mot 28 våningen på Luban Lu.


Imorgon är det torsdag och Internationella Kvinnodagen. Det betyder att min praktikdag slutar vid 14. Då ska jag i alla fall hem till gymmet, men också hämta upp mina chiffongkjolar från tygmarknaden.


Jag längtar till helgen!



Flyga drake





Vilken fredag!

Vilken toppenavslutning på veckan! Go cart, matlagning med kock, och första pris i tävling. Wow!
Måste bara säga att go cart var något av det roligaste jag gjort. Oj vad jag låg på gasen, snabbt skulle det gå. Det blev lite av en utmaning för grabbarna så som jag körde, det blev både en och annan smäll, men förbi skulle jag.
Det var superskoj, så dit kommer jag helt klart åka igen!


Efter go carten blev det till att hitta taxi till restaurangen. Det blev en trevlig pratstund med mina kinesiska kollegor som jag inte pratat så mycket med ännu. Urgoa allesammans! Vi kom fram till restaurangen (som för övrigt tydligen ligger sjukt nära vår lägenhet, vilket jag kunde konstatera då taxiresan hem endast kostade 14 rmb), där vi delades in i team för att tillaga olika rätter. Jag valde att gå med i dessertgruppen. Vårt uppdrag var att tillverka tiramisu, samt pannkakor med banan (som låg i kanel och socker). Nom! Jag måste också säga att maten var förvånansvärt god. Min absulota favorit var pastan med ost och kyckling. Påminner om en pastarätt som min storasyster brukade göra förr. Gott! Sen är det ju så att många av kineserna mer eller mindre aldrig varit i ett kök. De tycker det är så mycket som måste införskaffas för matlagning, och det är svårt när de inte vet hur de ska göra. Så de gör det helt enkelt inte. Så för många var det första gången de lagade mat.


När maten var klar, var det dags för kostymbyte för många. Det var ju 70-tals tema. Jag följde det dock inte, eftersom jag inte hade hittat något att ha på mig.


Jag hade trevligt sällskap vid bordet, grymt trevligt faktiskt. Det var typ jag och 20 kineser. Men de glömde inte bort mig som tur var. Det blev mycket engelska vid bordet. Under middagen "lekte" några killar den där alkoholreglen som Marcus råkade ut för, för några veckor sedan. Men nej tack, halsa rödvin kan inte vara någon höjdare? Det blev prisutdelning för go cart, bästa kostym och lott dragning. Förvånansvärt nog kammade jag hem första priset, bästa priset av dem alla!


Idag blir det american pancakes till frukost. Omnom! Tur min älskling är så duktig på att laga mat, för jag är urusel som de flesta av er redan vet :) Har lust att kolla efter en ny väska och kanske en ny outfit för ikväll med? Jag, Marcus och Anna G ska på Young Professionals Kick Off party ikväll på The Rabbit Hole. En fest som ordnas av the Swedish Chamber här i Shanghai. Temat ikväll är rött - vilket är en färg jag inte har på ett enda plagg i gardroben just nu. Suck!


Saknar er där hemma!


Dumplings


Det kan man verkligen säga. Det har verkligen känts som världens längsta vecka. Men jag borde inte klaga, den slutade bra i alla fall. I torsdags var jag på middag med Anna G och tre tyska tjejer. Det blev dumplings och lite andra kinesiska rätter. Det var första gången jag provade dumplings måste jag säga, och betyget blev väl godkänt, men inte mer än så. Jag är ju ganska matkräsen av mig, visst det funkade, men det var inget jag kommer känna att "ohh, jag vill ha dumplings och sticky rice".. nä, så blir det inte. Det var en riktigt mysig kväll men mycket snack om allt från hur kineser tänker (eller snarare inte tänker)
till vad framtiden kan ha att erbjuda.






RSS 2.0