Midsommarfirande i Shanghai

 
Midsommarfirande med underbara människor hos familjen Nord i Shanghai. 
 
 
 

Yuyuan Garden

 
Igår vart jag och familjen O en sväng i Yuyuan Garden. Vi kikade på City God Temple (bilder kommer senare) och på själva trädgården. Pappa fick provat lite kinesisk streetfood med!
 
 
 
 

Uppehåll!

Idag regnar det inte. Skönt! Igår var det cm vis med vatten på Shanghais alla gator, så det blev inte mycket aktiviteter gjort. Sedan familjen anlände i mitten på förra veckan har jag inte hunnit med ett enda gymbesök. Illa! Men på lördag blir det gym for sure!!
 
 
Onsdagen anlände fam. O till Shanghai. Jag mötte dem på flygplatsen (där min mobil avled - som tur var, fick vi liv i den igen efter x antal dagar). Det bar av mot hotell och senare mot frisören. Medans mamma var där hade jag en rundtur på Taobao Gift Market. Även en öl blev det innan mammi var klar. På kvällen blev det middag i Tianzifang.
 
På torsdagen vaknade fam. O sent, jetlag eller något. Jag passade på att åka och hämta min klänning på tygmarknaden. Vid tretiden lyckades vi komma iväg till glasögonmarknaden, för att sedan bege oss till Taobao. Efter detta var det dags att åka till fam. N i Xintiandi för att förbereda midsommarmat och äta lite god middag. Det blev en sen kväll (natt).
 
Fredag - midsommar. Enbart midsommarfirande denna dag. Tiden sprang iväg. Det blev festande in på sen natt.
 
Lördagen var vi alla trötta och slitna. Marcus och jag hade HP maraton fram tills 1? eller 2? tiden. Efter det blev det ännu en sväng till Taobao för att byta lite av det som köpts. Vi beställde hem italienskt (läs: skräpmat) från restaurangen nedanför oss (Me&Joe). Supergoda pizzor har de lärt sig göra under månaderna vi bott här.
 
I söndags var jag och Marcus på tygmarknaden. Mina grejer var inte klara, och jag lämnade även in klänningen jag hämtat tidigare eftersom den fortfarande var för lång. Marcus grejer var superfina, men inte klara. Så vi ska dit på söndag igen och hämta alltihop. I Söndags blev det även en utflykt till Pudong och alla skyskrapor. Vi åkte upp i Jin Mao Tower och SWFT och avslutade med lite mat, innan vi åkte över till The Bund och sedan hemåt.
 
I måndags var jag och resterande fam. O på Jade Buddha Temple. Där har jag inte varit tidigare, men skulle nog ändå hellre rekommendera ett besök på Longhua Temple för de som ska besöka tempel i Shanghai. Vi avslutade kvällen med lite grillad kyckling och sallad på hotellet. Supergott!
 
Igår vräkte regnet ner. Det blev inte mycket som blev som planerat. Vi tog en snabb sväng inne på kameramarknaden vid oss, sedan in på Century Mart (vilket min mamma såg som en större turistattraktion), innan vi skyndade till MediaMarkt på Huaihai. Min mammas slipade solglasögon skulle anlända efter 4, trots det får jag ett sms tjugo över 3 där vi meddelades att de stod utanför min lägenhet. Typiskt. Men jag är inte förvånad. Så det blev till att skynda hem så gott det gick. Försök att få tag i taxi i ett regningt Shanghai?! På kvällen när Marcus slutat smet vi iväg och käkade Fish & Chips.
 
Idag är tanken ett besök på antikmarknaden i Xintiandi, och sedan vidare till YuYuan Garden (där vi även ska äta lite kinesmat i området), och ikväll en sväng till Taobao för att fixa det sista. Middag är ej ännu bestämt så det återstår att se. Imorgon kommer det bli avkopplingsdag med packning och massage som det ser ut just nu, med lite Teppanyaki på kvällen, för på fredag åker fam. O hemåt igen.
 
Dags att skynda! Jag får uppdatera med lite bilder så snart jag hinner :) 
 
 
 
 
 

Svenska Hus Maffian

Yes, även vi fick tag i biljetter till Swedish House Mafias spelning i Sverige i november.
Wow vad skoj det ska bli. Visst, fem månader kvar.. men taggad!
 
 
 
 

Sneak peak från gårdagen

              
 
 

Ursäkta för dålig uppdatering

Måndag idag. Jag måste ursäkta för dålig uppdatering senaste dagarna,
men sedan familjen anlände i onsdags så har det varit fullt upp från morgon till kväll.
Jag ska försöka få tid att lägga upp lite bilder..
men kan tyvärr inte ens mobilblogga i dagsläget med tanke på en avsaknad av telefon. 
 
SWFC - 101 (?) våningar upp
 
 

The Dress

Efter ett antal (läs många) vändor på tymarknaden lyckades de tillslut få fram en snarlik design på klänning. Det finns fortfarande detaljer som skulle kunna ändras för att göra den mer lik, men nej, jag får vara "nöjd" nu. Är det fyra veckors åkande fram och tillbaka nu? Hmm..
 
Jag är på riktigt monsterdåligt humör (och borde antagligen inte uppdatera bloggen, men..), jag har ingen mobil längre. Vilken hit, i Kina utan mobil, det vart ju skoj? Så Sanna, det är dags för dig att skaffa Facebook igen.. Min familj som anlände igår kan jag heller inte få tag på. Tanken är att vi ska hinna med lite "turist aktiviteter" innan vi ikväll ska iväg till Johnny och Conny och förbereda midsommarmaten. Jag vill understryka att jag känner mig något stressad och frustrerad över att samordna dagen och inte ha någon mobil..GRRRR!



Dan före dan före..

Inledde morgonen med försovning, well, inte jag då, men Marcus. Oj vad det blev fart på oss - teamwork!
När jag drog upp rullgardinen möttes jag av ett grått Shanghai utanför fönstret och motivationen för att lämna sängen var som bortblåst. Tyvärr kan jag inte ligga och dra mig i sängen hela dagen för jag måste få ordnat med en del innan vårt besök som anländer på Pudong imorgon förmiddag. Storstädning av lägenhet, gymma och även påbörja inhandling av mat inför midsommar (så det blir en sväng till både IKEA och City Shop). Jag ska försöka få lite saker gjorda här, så vi hörs lite senare :)

Utsikten från sovrumsfönstret på 28e våningen.
Det kommer kännas lite ovant, men ändå väldigt skönt att komma "hemhem" igen.




One Day in Shanghai


Äntligen uppehåll! Jag har varit väldigt seg de sista dagarna (jag lättar mitt samvete något genom att skylla på det grå vädret). Efter en morgon i lugnets tecken, med sen frukost framför en film fick jag åkt iväg till Metro i Xintiandi en sväng för att inhandla yoghurt, ost och rosé. Omnom! Det blev lite snack med Conny om planering kring midsommar innan jag tvingade iväg mig till gymmet för att köra ett rygg- och bicepspass. Nästa utmaning är disken, vilket väldigt snabbt växer till ett berg. Tråkigt, men det måste göras. Måste skynda, för om en timme ska jag möta Marcus vid City Shop (handla middag), innan vi skyndar iväg och tittar på väskor.

Ha en fortsatt fin dag kära vänner!



Regnsäsong

Regnsäsongen har kommit till Shanghai. Regn, regn, regn. Droppar stora som golfbollar (nej, där tog jag i lite, men oj vad det regnar). Det är ingen risk att jag blir blir brun i sommar, trots att det är mitt första sommarlov sedan åttonde klass. Nej nej.
Jag håller tummarna för bättre väder när vi åker till Sanya (snart, snart) så vi kan njuta av lite ledig tid tillsammans, sol och bad!

Jag har varit ledig i två veckor nu och jag känner mig något uttråkad. Många av de jag träffat här har nu flyttat härifrån, så det är inte väldigt livat här borta. Men om två dagar får vi besök från Sverige igen, och OJ vad jag LÄNGTAR! Detta har jag sett fram emot hela våren!

På fredag är det midsommar - denna gång firas det i Shangan.



Tygmarknaden

Helgen har bara sprungit förbi - som alltid! I lördags vart vi ännu en sväng på tymarknaden (eller ja, jag har i alla fall varit där ganska mycket på sistone). Efter att min chiffongklänning oväntat nog levererats hem på lördagsmorgonen, tog vi med den tillbaka till sömmerskan för att göra ytterligare justeringar. Jag passade även på att beställa två nya chiffongkjolar, samt sy in en chiffongklänning jag haft hemma som vart lite stor. Den här gången passade Marcus på att få beställt lite grejer med - och jag ser verkligen fram emot att se resultatet!



Typiskt Shanghai

Japp, då vart vi  där igen. Idag blev klänningen levererad. Jag har varit på tygis redan 3 gånger för att hämta den, varpå det sas att den skulle levereras hem i onsdags. Det gjorde den inte, då sas det att den skulle levereras på torsdagen (igår), men inte det heller. De sa att den skulle levereras klockan 10 imorse, det gjorde den inte, utan den kom snarare för en timme sedan, alltså 13.30. Såklart så vart den inte korrekt heller. Det räckte inte med utprintade bilder, inte heller att jag gått igenom och visat tydligt, eller de bilder jag skickat till dem på mejl... Nu fick jag åka tillbaka IGEN med klänningen och sa att den är helt fel. De bara först "den sitter ju bra" och jag bara "nej, den sitter inte bra!!" Så nu ska den sys kortare (eftersom de fortfarande verkar tro att jag har 2 meter långa ben), den ska sys in mer i bysten, axelbanden ska göras lite längre och skärning i bysten ska göras om. De hade i alla fall rättat till en grej sedan sist så det var ju bra. Men helt seriöst, hur svårt kan det vara?! Jag förstår inte varför det var så svårt med just denna klänningen. De andra sakerna jag sytt upp där har blivit hur bra som helst, men denna klänning har bara blivit helt fel! Nej, nu hoppas jag att de löst detta tills på söndag helst,
eftersom jag tänkte ha på mig denna klänning på midsommar som sagt.
Den extremt svåra klänningen..

På väg upp med hissen träffade jag Lassie. Eller ja, den heter antagligen något annat, men det är en "Lassie hund". Den är så snäll och söt. Träffat den i hissen förut. Jag blir varm inombords, för jag verkligen älskar hundar, och saknar våra hundar hemma något extremt här borta. Speciellt Molly.

Molly är väldigt speciell ♥



Fredagsmys

Svängde förbi Kevin på fejken (3F) och köpte med mig HP boxen hem (Yaaay!).
Jag har sagt länge nu att jag ska göra det, men det har bara inte blivit av tidigare :)



Nytt på fötterna


En lugn onsdag

Dagen inleddes med ett träningspass på gymmet. Idag blev fokus på axlar och triceps, samt massor av konditionsträning. I övrigt har jag mest ordnat med hushållssysslor och varit en sväng på City Shop. That's pretty much it. Tiden springer iväg. Klänningen som skulle levereras idag blev inte levererad idag. Förvånad? Nej. Det ryktas om att den kommer imorgon, men vi får väl se.

Usch, efter alla skriverier kring poliskontroller (för 100-dagars kampanjen som ska rensa ut papperslösa) i Kina kunde jag inte bli annat än nervös när jag möter en polis vid hissen i vårt hus. Alla våra papper är i ordning, så det är inte det jag blir nojig över. Polisen frågade mig något på kinesiska och jag har ingen aning om vad det var. Sedan såg jag att hon notera vilken våning jag skulle av på. Jag känner mig något paranoid, men jag vill inte gärna få oväntat besök när jag är ensam hemma, eftersom de kanske inte ens kan engelska.
Därav kan jag inte låta bli att vara smått nervös även om alla papper är okej.

Ikväll har vi beställt hem mat från Kabb (vi gör detta alltför ofta, senast i måndags?). Vi älskar deras mat! Mina favoriter är deras Greek Salad och Mushroom Penne pasta (jag gillar inte svamp så brukar beställa utan). Grymt gott! Omnomnom..

Ruijin Lu vid Zhaojiabang Lu



Att gå baklänges

Jag slutar aldrig förvånas över en del saker som anses självklara för kineser. Som det här med att de går baklänges mer eller mindre över allt. På trademillen, i parken.. you name it! Så jag googlade på detta, och självklart vart det många andra, likt jag, som förundrats över detta. Men det enkla svaret jag fått fram är "av  hälsoskäl". Hmm.

I vart fall.. idag har jag tagit det väldigt lugnt. Varvar ännu ner från all skolstress. Idag blev det en sväng på gymmet igen. PW 3km och cykel 10km samt biceps och rygg. Marcus håller på att göra ett träningsschema åt mig då jag bara ska träna vissa specifika grupper under olika dagar. Jag vet ju självklart att det är effektivt att träna så, men jag är oftast ivrig och vill köra igenom mer eller mindre
allt för att känna att jag tränat.

Både igår och idag var vädret i Shanghai mer okej. Inte samma fukta i luften. De andra dagarna har varit lite olidliga. Trots värmen känns det inte som att poolhäng varit aktuellt eftersom solen inte tittar fram. Men nu är det bara en månad kvar till Sanya -
något både jag och Marcus ser fram emot :)




Caketime!


Den där klänningen

Jag har haft huvudvärk sedan jag vaknade i morse, och ännu har den inte släppt. Inget hjälper, inte ens värktabletter. Illa! Tvingade iväg mig till tymarknaden för att hämta midsommarklänningen som jag skulle hämtat nu varje vecka i tre veckor. Ännu vart den inte klar. Segt. Så nu lovade de att skicka den hem till dörren på onsdag. Jag hoppas verkligen den blir rätt den här gången. För säkerhetsskull skickade jag ett mejl med bilderna på klänningen igen och förklarade vad som skulle ändrats sedan sist. Jag hoppas att de förstår tillslut.

Hihi, jag tycker det är lika kul varje gång.



HAPPY B-DAY

Idag fyller min älskade man 24 år. Jag vart iväg och fixade lite ljus, så ikväll ska vi fira med jordgubbstårta! Grattis älskling!



Helgen som sprang iväg

Jag har så extremt dåligt minne. Mindre bra när jag endast är 24 år gammal. Marcus brukar skoja med mig att jag är gammal och senil eftersom jag ofta glömmer vad jag pratat om sisådär 30 sekunder tidigare. Men en del saker som hänt för längesedan minns jag som om det vore igår. Kanske har jag bara blivit mer tankspridd med åren?

I fredags tog vi det lugnt hemma. Vi åt god mat och tittade på film, precis så som en fredagskväll ska vara. På lördagen hade jag hoppats på tidsfördriv på fejkis och visst, så blev läget men det var stängt mer eller mindre överallt. Eller rättare sagt, dit där jag tänkte gå. Det var bara att traska hemåt. Det blev lite snacks och bubbel innan kvällsmaten innan vi fastnade framför nyinköpta filmer.

Lite fresh fruit and froyo

Idag blev det en sväng till gymmet innan vi begav oss mot Pudong-sidan för att införskaffa nya ballerinas åt mig. Har i övrigt varit mycket sysslor idag. Tvättat en massa och vakumförpackat alla täcken. Nu är det VARMT i Shanghai.

UPDATE: Vi bakar jordgubbstårta för fullt just nu eftersom Marcus fyller år imorgon :D
Vilken tur att vi hittade jordgubbar tillslut!


Lakrits..

..är så himelskt gott!

Nej, inte har jag ätit detta idag inte. Men visst är lakrits gott? Är det något svenskar utomlands alltid saknar så är det lakrits. Det och Marabou choklad! Idag blev det ett två timmars pass på gymmet, där jag körde väldigt mycket styrka, men även cykel 15 km.  Jag har bestämt mig nu, aldrig ska jag tillåta mig att hamna i denna sitsen igen. Never! Nu kör vi :)



FRIDAY

Äntligen är veckans bästa dag här! Fredag! Just nu sitter jag och kikar lite på Maria Wern (det behövs lite svenskt ibland),
ska snart laga lite frukost innan jag beger mig mot gymmet.

Värmen är officiellt kommen till Shanghai. Igår vart det så varmt och fuktigt att det kändes som man nyss kom ur
duschen så fort man kom utanför dörren. Galet!



Nu har jag vaknat till liv igen

Det var helt galet varmt i natt trots att AC var på full fart. Jag höll på att dö av värmeslag så fick inte en blund i natt. Samma var det natten till igår, fast i natt var det snäppet värre.. och värmen är inte här ännu. Huu! Såklart så blev det svinkallt på morgonkvisten så jag hade mindre lust att krypa upp ur sängen.

Nu är träningen igång på riktigt. Har jag ett helt sommarlov (första gången sedan åttonde klass?) framför mig så finns det inga ursäkter att inte gå till gymmet. Jag är helt seriöst när jag säger att jag lagt på mig, det är inte ännu en sådandär tjejgrej. Nej fyfan säger jag, skärpning fröken Olsson! Hade förvånansvärt helt galet mycket energi i kroppen. Det blev massa styrketräning, cykling 15 km och löpning 5 km (det är inte som jag är lat, men blir så lam i kroppen när det är så galet varmt som det är på gymmet nu. även om det är ett "modernt" gym och de har ventilation och fläktar, så väljer de att ha detta mer eller mindre avstängt. varmt!!). I alla fall.. jag funderar till och med på att börja ta spinningklasser fast att jag verkligen hatar det. Men det ska vara grymt effektivt så!

Om två timmar kommer min älskling hem. Då bär det av en sväng mot Huaihai och butiker. Det ska bli skönt att komma ut lite. I det sista har det bara varit skolarbete (bortsett från när Catrine var här). Igår orkade jag inte göra så mycket, det blev mer eller mindre att slappa i soffan framför film. Var riktigt trött!

Jag vart en sväng på tygis igår för att se hur klänningen såg ut. Den behövde en massa ändringar! Den var för lång, den var för stor upptill.. som om inte detta vore nog så var det väääldigt fel design. Jag undrar om de sytt den i ett mörkt rum eller något, den såg i alla fall inte ut som den skulle. När jag ännu en gång visade bilder (notera att jag skrivit ut dessa bilder vid beställning, 3 stycken, som tydligt visade fram och baksida) så slänger sytanten ur sig kommentaren "de här bilderna har jag inte fått". Då sa jag att "jo, det har du visst det fått. Tre stycken". Att de alltid skyller ifrån sig när de gjort något fel har jag börjat vänja mig vid nu. Men lite segt bara, för måste dit på måndag igen.. jag hoppas att de har gjort den rätt då!

Nej, nu ska jag ordna med lite hushållssysslor!



Äntligen!

Nu är det äntligen sommar! Jag håller tummarna för att jag slipper se den där projektrapporten igen.
Det har inte varit mycket till fritid sista veckorna. Nu får jag äntligen tid med ett socialt liv och träning igen. Waah!

Idag lagade älsklingen korvstroganoff (stavas det så?!) till middag. Gott med lite svensk husmanskost en tisdagskväll i Shanghai.
Ikväll har jag även hunnit ett längre Skypesamtal med Sanna, äntligen! Det var en stund sedan, eftersom vi båda haft massor att göra.
Tur vi har whatsapp!

Annars har jag bara kikat på New Girl, så långt som det går att kolla i dagsläget. Inväntar förväntansfullt nya avsnitt. Planerar att kolla på Kalle och Chokladfabriken nu, Marcus hade tydligen inte sett den knasigt nog.

Imorgon börjar ett liv med sundare kost och träning.
Tänkte ta en sväng förbi tygmarknaden också och hämta upp midsommarklänningen.

Tisdagskväll i Shanghai



Love Sundays!




Bästa vänner

Sanna, Ellen och Carina


Tre års slit på JIBS har lönat sig :)


Tre år har gått sedan vi först träffades. Jag minns det som igår. Vi har varit med om så otroligt mycket tillsammans, vi har haft bra och dåliga stunder. Men vi har alltid funnits där för varandra, och jag vet att vi kommer fortsätta göra det, vart vi än befinner oss i världen.
Det är vänskap, riktig vänskap

Saknar er!





Grattis IM09 !

Idag tar min gamla klass på JIBS examen! Känns helt galet, jag borde liksom vara där.
Nu bytte jag i och för sig både program och skola, men ändå.. de kommer alltid att vara min klass!

Idag är en sådan dag då jag verkligen önskar jag vore i Sverige. Speciellt eftersom tre av mina bästa vänner gick i min gamla klass.
Carina, Ellen och Sanna, jag är så stolt över er! Dessa tre år har gått så otroligt fort.
Trots att vi alla kommer befinna oss på olika platser runtom i världen, så är det fortfarande vi!

Jag är så glad att jag träffat er!

♥ All four of us


Insparken 2009

Akademien våren 2012


Många grattiskramar från oss i Kina - you did it!



Snart så..

Snart är den klar. Nej, det var inte arbetet jag syftade på, utan den helt fantastiska klänning jag sytt upp. På måndag ska den vara klar så får se när jag åker och hämtar den, det beror lite på hur allt annat går. Deadline för inlämning av projektarbetet närmar sig. Men tillbaka till det viktiga: klänningen! Jag valde att sy upp den i en ljusbeige färg, jag hoppas innerligt att det blir bra. Vart lite förtjust i det ljusgula tyget de hade.. Har även hittat ett annat härligt mönstrat chiffongtyg, ett sådant tyg jag länge letat efter. Frågan är vad som ska göras av det? Långkjol? Kortkjol? Kjol som är kortare framtill/längre baktill? Klänning som kortare framtill/längre baktill? Hmm, life ain't easy!

Fantastiskt fint tyg!





RSS 2.0