Antikmarknad

 
Idag vart vi iväg på antikmarknaden vid Dongtai Lu. Det var ett tag sedan vi var här sist, så det var kul att gå runt och kika på alla grejer. Fick med oss det vi skulle i alla fall, tur det. Efter det smet vi iväg och svalkade oss vid poolen på Julu Lu. Gott!
 

Sunny Sunday

Även idag vaknade jag runt 7 snåret. Det är svårt att sova så länge (att sova över huvudtaget egentligen pga. sömnsvårigheter), för att det blir ljust så grymt tidigt. Inte ens mörkläggningsgardin hjälper. Marcus sover ännu. Planen för dagen är väl (förhoppningsvis) ett kortare gympass innan vi åker och solar och badar. Idag åker vi till poolen i närheten av Huaihai, gött. Igår var en lååång dag. Vi vaknade som tidigare nämnt väldigt tidigt och drog ut på promenad, efter det blev det en sväng till tygmarknaden för att hämta skjortor, göra några justeringar, och beställa fler. Vidare mot Ciros Plaza och hårklippning för Marcus. Sedan drog vi vidare mot fejkmarknaden för att ordna lite grejen inför Sverigeresan. Trötta som vi var (klockan hann bli sent), for
vi iväg och käkade på Yongkang Lu. Hem, film, nanna kudde.
 
"Hemma på min gata i stan.."
 

Anna & Marcus

 
..på kinesiska.
 

Livligt i Fuxing Park

Lördagar är något heliga för Marcus - då är det sovmorgon! Denna dag vaknade vi dock båda innan 07, så vi beslutade oss för att ta en långpromenad. På med traskarskorna och ut i värmen! Vi hamnade slutligen i Fuxing Park och där var det ett fullt ståhej
(även fast klockan bara vart 08 en lördagsmorgon, det hade ju dock inte hänt i Sverige). 
 
  
  

Dapuqiao 11.09

 

Blue Sky

Sedan vi landade i lördagsnatt har vi haft klart väder i Shanghai. Det gör sådan skillnad - det blir en helt annan stad.
Det fina vädret ska tydligen hålla i sig även i helgen (hoppas), så då blir det förhoppningsvis lite sol och bad :) 
 

Gammal klassiker

Yes, knäckis med banan är en klassiker - och riktigt gott!
Påminner så mycket om när jag jobbade på H&M i Norge :) 
 
Det är ännu en solig dag i Shanghai - blå himmel till och med. Det har det varit sedan vi kom hem i helgen. Ovant måste jag säga, men grymt skönt! Shanghai blir liksom inte lika grått. Idag är det inte mycket på agendan, det blir träning och sedan mysa ner mig i soffan med film tills Marcus slutar jobba ikväll. Det blir så tomt i storstaden nu när alla åkt hemhem på semester - men snart åker även vi :)
 

Svettigt

Det blev ingen träning under semestern (I'm not surprised!), men nu är jag igång igen. Kört två pass hittills denna veckan, men fler ska det bli. Oj, vad jag längtar efter att springa i de skånska skogarna. Snart så! Tills dess har vi en del att fixa med - jag är SÅ excited!
 
 
Det är skönt att träna vid lunchtid då det inte är fullt så mycket folk som det är på kvällen.
 

Solfjäder

Jag har sagt hur länge som helst nu att jag måste införskaffa mig en solfjäder mot Shanghai-hettan. 
Nu har jag tagit tag i saken; en enkel solfjäder (men mycket svalkande, samt ett kul minne från Kina (Sanya) i övrigt).
 

Sanya - 三亚

 

Yalong Bay - 亚龙湾

Under vår resa till Hainan besökte vi även Kinas bästa strand - Yalong Bay. Klarblått vatten och kritvita ständer.
Men shit vilka vågor det var! De var helt sjukt höga så jag fick både en och två kallsupar och bikin slets nästan av utav de starka vågorna - så jag vill inte påstå att det var någon avkoppling med ett dopp vid Yalong Bay (även om det var väldigt fint), då var nästan vår hotellpool
(som vi mer eller mindre haft för oss själva hela semestern - yay för att kineser inte har "sola & bada" kultur) bättre!
 
 

Packin'

Yepp, ni läste rätt. Packar för fullt just nu. Det är helt sjukt vad mycket saker vi har, hur har vi lyckats med detta?
 
Vi landade i Shanghai sent igår kväll - måste bara påpeka att det var stjärnklart när vi flög in över stan. För en gångs skull var det inte enbart moln och åter moln, det var lite häftigt att se Shanghai från ovan. Det är svårt att förstå hur stort det faktiskt är! 
 
En liten semesterbild från Sanya får avsluta detta inlägg (att ladda upp bilder via blogg.se fungerade inte på iPaden??
därav min dåliga uppdatering sista veckan - sorry!)
 
 

Off we go

 
 
 
 
 

"Örongodis"

Fick köpt ett par nya lurar att släpa med på semestern ( i lila )
 
S-E-M-E-S-T-E-R! Imorgon åker vi till "Kinas Hawaii" - Sanya i de södra delarna av landet.
Som vi längtat efter detta! De dåliga väderprognoserna tidigare i veckan, har vänt till vår fördel. Super!
Bara sola, bada och göra så lite som möjligt. 
 
 

Waterproofing

När det var dags att traska hem från dagens gymträning överraskades jag av ett busigt oväder. Regnet skapade vågor av de väldiga vattenmassorna på vägarna och utanför compoundet vad centimetervis täckt med vatten. Jag hade inget paraply med mig, men som tur var så ligger det ett litet bageri vägg-i-vägg med gymmet så jag kunde waterproof:a mobilen.
 
Min älskling i tryggt (torrt) förvar.
 
 

Tips!

De flesta butikerna på Taobao (även kallat fejkmarknaden) erbjuder liknande produkter. Men kvalitén är väldigt varierande. Efter månaderna vi spenderat i Shanghai går vi nästan enbart till vissa säljare, då vi vet att vi får bra grejer till okej priser,
och skulle något vara fel så kan vi alltid komma tillbaka med det. Superbra!
 
Nu ska inte detta vara någon form av reklam av något slag, snarare att även jag gått på nitar några gånger. Detta inlägg kommer att handla om solglasögon, vilket jag har köpt på flertalet ställen, men kvalitén har verkligen varierat. Accidently hamnade jag en dag hos Lisa och jag var fast. Nu handlar jag enbart hos henne eftersom jag upplever att jag får bättre kvalité på grejerna. Hon är även väldigt hjälpsam och det går alltid att komma tillbaka med grejerna om något är fel. Lisa hade butik på första våningen förut, men numera har hon flyttat till våning 4 no. 125 (det går inte att missa, det är en grön skylt som det står "Lisa Glasses" på).
 
Jag återkommer med fler tips!
 
 
 
 

Flowerpower

Nu fick jag leverans av den senaste kjolen jag beställt. Efter många ändringar är den tillslut okej. Jag är 
tyvärr inte helnöjd (de måste helt klart bytt sömmerska (ändringar har gjorts på ett osmidigt sätt som lämnat fula och oundvikliga "spår")!) men jag orkar inte fler vändor till tygmarknaden just nu. De sista små ändringarna gör jag själv istället. 
 
Dags att sätta lite fart, har en del på dagsschemat :)
 
 
 

Farbror Blå

Det är ganska komiskt ändå att det ska behövas (?) en polis med visselpipa mitt i rusningstrafiken,
när det trots allt finns fungerande ljussignaler.
 
 
 

Tygmarknad

Well, ännu en gång blev det ett besök till tygmarknaden. Jag skulle hämta en kjol som det behövts göras en hel del ändringar på. Eftersom kjolen inte var där (det hade jag räknat med att den inte skulle vara) har de lovat att skicka den hem ikväll (jag hoppas att det inte behövs mer ändringar nu). Jag tror dock att det stället jag brukar gå till har bytt sömmerska, för de har börjat sy saker lite..hrmm..annorlunda.
Något jag dock inte uppskattar. Jag hoppas dock att det blir bra i slutändan.
Jag känner mig något trött på detta ständiga rännande fram och tillbaka.
 
Fingers crossed!
 
 
 
 
 
 

Veckans första pass

Yes, då var veckans första träningspass avklarat! Jag känner mig helt död i armarna och av någon konstig anledning så börjar jag tänka på mjölk. Oj, vad jag saknar skånsk mjölk. Med juli-hettan i Orientens Pärla, känns min gymmotivation som bortblåst. Jag menar, vem har lust att träna när det är kvavt som en bastu inne i träningslokalerna? Vem vet,.. aircondition kan ju döda, eller hur? Utomhus är det också snuskig varmt och fuktigt (fast idag är det ganska okej, men ändå). Att känna sig fräsh är ett begrepp som inte längre existerar, då första fotsteget utanför dörren innebär en käftsmäll av fukta. För att gå rakt på sak; svettas som ett djur (eller kanske inte som ett djur, men att ta den där duschen fem minuter tidigare hade antagligen inte behövts eftersom det blir riktigt svettigt). 
 
Resten av dagen kommer jag bara ta det lugnt, jäkligt lugnt. Imorgon måste jag åka till tygmarknaden ännu en gång (jag har väl varit där minst en gång i veckan nu sedan 20 maj??), träna och packa inför Sanya. Vi åker ju trots allt nu på lördag. Som det ser ut nu så får vi otur med vädret några dagar :/ men jag hoppas det vänder! Semester i alla fall. Underbart!
 
Har jag sagt att vi bokat biljetter hem till Sverige? Det var i och för sig ett bra tag sedan nu,
men vi har inte berättat om det för någon mer än familj och närmsta vänner :) Som jag längtar!
 
i lördags: på Kabb:s uteservering / under bron vid korsning Huaihai Zhong Lu/Chongqing Lu 
 
 
 
 
 

De där måndagarna

Det har varit ett par fartfyllda sista dagar. Det känns skönt att semestern börjar närma sig (håller tummarna för fint väder - prognoserna för Kina har ofta visat sig vara väldigt skiftande). I helgen blev det en hel del packande, stressande ärenden, hej då mys (for now on) hos J och C, tygis och gymmet. Igår var vi helt färdiga som man brukar säga. Detta inlägg vill jag inte påstå är alltför givande (jag är fortfarande fruktansvärt trött), det är mer ett tecken på att jag är i livet :) Idag står det chill på schemat; film och matlagning
(vi ska laga potatis med biffar och brunsås ikväll, mmm så gott)!
 
 
 Att något så enkelt kan kännas så lyxigt :)
 
 

Grand Plaza Pool

Idag var det 37 grader varmt i skuggan. Jag beslutade mig för att det var varmt och soligt nog för att orka prova en ny pool. Hittills har jag alltid åkt till Shimao Riviera Garden (det är ju så bekvämt att åka dit alla vänner åker), men eftersom att det ligger på Pudong så vore det gott att prova lite annat på Puxi sidan (tänkte jag). Så idag åkte jag iväg och badade några timmar på Grand Plaza pool som ligger i ett Compound på Julu Lu 568 (korsning Julu Lu/Shaanxi Nan Lu men även Julu Lu/Xiangyang Bei Lu funkar eftersom compoundet ligger mitt emellan de båda korsningarna). 
 
 
 
Det går inte helt att jämföra Shimao och Grand Plaza, men jag kan säga som så att jag kommer åka till Grand Plaza poolen igen. Det var en lagom stor pool på det antalet folk som var där (nu vet jag inte hur det är på helgerna, men grymt lugnt på vardagar), det var väldigt lugnt och "tyst" och mestadels ungdomar. 80 RMB för en heldag i solen (handuk inkluderat i priset). Supeeeer!

Hollister

I don't get it - why am I so tired? Jag har känt mig lite som en zombie de sista dagarna. Konstant trött i både kropp och huvud.
Att jag inte ens orkade gå till gymmet igår kändes väl lagom kul. Effektiv vill jag inte
påstått mig vara. Fast vakumpåsar fick jag i alla fall fixat. Massor så det räcker och blir över!
 
Igår kväll var vi en sväng på stan så det blev ett besök på både Taobao marknaden och Hollister.
Min söta pojkvän köpte en gosig mjukiströja till mig som jag tittat lite innan på. Supergo
 
Hollister i Shanghai ligger i Raffles City vid Peoples Square på tredje våningen
(..och väcker många minnen från den underbara shoppingen i USA).
 

Pudong

Med familjen O blev det bland annat en tur upp i Jin Mao och SWFC Tower. Förbered er på en bildbomb!
 
Lillebror / Mamma
 
Marcus fick agera kändis
 
Familjen O framför Pearl Tower / Utsikt över Pudong från SWFC
 
Utsikt från SWFC / Lillebror uppe på våning 100 (101?)
 
Mamma vågade sig inte helt fram till fönstret
 

Jag och min älskling / Lillebror
 
SWFC / Marcus och lillebror
 
Pudong streetview
 
Min älskling / min familj
 
Skyskrapor
 
Marcus var lite sugen på glass
 
Högst där uppe var vi
 
 Puss och kram från oss i Shangan!
 
 

Det närmar sig..

 
 

Italienskt

Jag måste bara tipsa om den lilla italienska restaurangen nere på hörnet (Luban Lu/Liyuan Lu).
Supergod mat till sjukt bra priser. Ägaren och personalen är alltid supertrevliga (jo, vi är väl stammisar får jag erkänna).
De brukar alltid skicka med lite free deserts. Namnam!
 
Värt ett besök?
 

Bastu bastu!

Det sades (enligt yr.no) att det skulle bli regn idag. Därför kände jag ingen direkt stress med att komma upp ur sängen imorse. Gymmet tog jag något senare än vanligt. Blev det något regn? Nope, inte ännu i alla fall. Men sol behöver jag, men det går verkligen inte att vistas utomhus om det inte finns en pool inom räckhåll. Nu när jag vart på Huaihai för att ordna med lite ärenden så fick jag för mig att jag skulle ta en promenad hem, eftersom jag älskar att gå genom Fuxing Park eller längsmed Sinan Lu.. men nej nej, jag tog mitt förnuft till fånga och tog taxi hem när jag insåg att jag skulle vara plaskblöt när jag kom om jag skulle gå. Inte värt! Är mina promenader slut nu måntro? Hoppas inte! Är så avkopplande med en promenad once in a while..
 
I taxin påväg hem från Huaihai. Lyxen att ta sig runt i taxi varje dag är något jag
får vänja mig av med tills jag kommer hem igen. De svenska taxiprriserna passar inte
riktigt en studentbudget (till skillnad från här där det är snorbilligt!) hehe.
 
 
 
 

Nytt från tygmarknaden

Igår fick jag hämtat upp en utav två nya kjolar jag beställt. Denna gång fick jag med mig en ljusbeige långkjol i chiffong
(för varmt att använda långkjolar och klänningar här nu, men funkar hemma).
Den andra kjolen behövde några ändringar, men förhoppningsvis blir även den bra i slutändan.
 
 
Nu har jag tränat för första gången på två veckor (finns tyvärr inte riktigt tid för det när man haft gäster).
Det kändes idag vill jag lova. Trött i kroppen. Nu ska jag hoppa in i duschen
för att sedan dra till Huaihai och byta lite grejer jag köpte igår. 
 
 
 
 

Jade Buddha Temple

En av dagarna när familjen O vart här så besökte vi Jade Buddha Temple.
 
 
 
 
 

Söndag - tygmarknad och myskväll

Idag vart vi och fixade massor med ärenden, fast vi helst av allt ville spendera dagen på stranden i och med att vädret var ännu bättre idag än igår. Det blev en sväng ner på Huaihai för att hitta lite svala (vardags)sommarklänningar åt mig, och efter det bar det av till tygmarknaden vilket tog extremt många timmar. Vi spenderade nog hela eftermiddagen där? Nej, fyf#n säger jag. Ett ställe där Marcus (just nu) syr upp en tredelad kostym just nu - värsta stället! Oförskämda människor så in i helsike och inte samarbetsvilliga för fem öre. De vill uppenbarligen inte ha nöjda kunder, då de mer eller mindre vägrar att göra ändringar på kostymen för att kunden faktiskt ska bli nöjd. Nu har jag inga butiksnummer i huvudet, men jag ska kolla upp det (det är i alla fall på tredje våningen till vänster om knappbutiken som ligger rakt fram från rulltrappan), gå inte dit! Det är det värsta bemötandet jag (vi) någonsin fått här. Riktigt oförskämda och otrevliga. Vi har trots allt behövt åka dit x antal helger nu för att justera grejerna. Ren lathet för att göra så lite arbete som möjligt för så mycket pengar som möjligt,..det är inte acceptabelt! Då finns ett annat ställe (också på tredje våningen precis vid rulltrappan till vänster) som är till att rekommendera. Väldigt service minded och arbetar för att få nöjda och återkommande kunder.
 
Efter tygmarknaden åkte vi hem till Anne och åt supergod hemlagad mat och drack vin. Johnny och Conny var också där. När vi åkte hem vid 23 tiden vart det fortfarande varmt ute - 31 grader (det har varit över 40 grader idag). Huu!
 
Dags att nanna kudde!
 
 

Sola och bada

Igår vart det stekhett i Shanghai. Vi beslutade oss för att spendera dagen på Pudong med sol och bad och trevligt sällskap. Gud så gött med ett svalkande dopp! Vi tog en lugn kväll hemma (och fick sett sista HP filmen och beställde hem mat från Sherpas), eftersom vi fortfarande är något trötta efter en intensiv vecka med besök. 
 
 
 



RSS 2.0